Thursday, April 14, 2011

ikiz olmak

eksi sozlukte ikiz olmak diye bir entry vardı bende bir ikiz olarak dokturdum;

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=ikiz+olmak 21 nolu entry

kiz-erkek ikiz, erkek taraf olarak yazıyorum...
bi kere cok dikkat cekersiniz. yas buyur arkadas cevresi degisir ve kardesinizin arkadaslarıyla tanısınca karsı taraftan bir sasırma tepkisi gelir. bunun sebebi herkes kardesinizin bir ikizi oldugunu biliyor ve neye bensediginizi merak ediyor olmasidir. biz bir birimize benzemedigimiz icin "aa hic benzemiyorsunu ki" tepkilerine alışığızdır mesela.
bize anlatılan bebeklikten baslayalım; daha ufacıkken aramızda bir lisan gelistirmisiz ki bunu kimse cozememis. evde cok eglenirmisiz dusunsenize devamlı bir arkadas evde. bir gün ben hasta olmusum ve annem kardesimde hasta olmasın diye anneannemi devreye sokarak kardesimi dis goreve gondermis. fakat kardesim anneannem nerye goturse mutlu olmamıs hep somurtmus ki cok neseli kizdir. bende evde bunalıma girmisim saklanbac oynadıgımız yerlere falan bakmısım sonra bi mutsuzluk cokmus. anneannem de annemi arayıp bu kız hasta galiba demis hic yuzu gulmuyo, annem de benim icinde aynı seyi soyleyince kardesim apar topar eve geri getirilmis. biz birbirimizi gorunce oyle bir sarılmısızki bizi oyle goren annem aglamıs, anneannem aglamıs... ve o gunden sonra bir daha bizi ayırmamaya karar vermisler.

buyuyup okula baslayınca devrin uzmanları anneme "aman sakın aynı sınıfa vermeyin" uyarısını yapmıs ve okul hayatımıza 1-a ve 1-c de ayrı olarak basladık. bunun ne kadar guzel bir sey oldugunu hazırlık c'den lise bire kadar aynı sınıfta olunca anladım. yaramaz cocuk ben ve prenses hazretleri o seklinde gecen ortaokul yıllarında aksam yemeginin konusu benim okulda yaptıgım turlu yaramazlıklar olmustur. kredili sistem sagolsun lise 2'den itibaren ozgur yıllarıma geri donmus ve sınıfta annelik taslayan bir insandan kurtulmustum.

lise yıllarına kadar genelde asırı kavga ederdik kavgalarda tekme, tokat yumruk ve hatta dirsek kullanıldıgından muay thai formatında gecerdi ve hakem bile araya giremezdi. neyseki cok uzun bir donem degildi.

daha sonra universiteydi evlilikti derken kardesim kendi yuvasını kurmustur. gecen yıllar icinde 6 ay kiralık olarak bizim şirkette görev alınca eski kavgaların işsel versiyonları yaşanmıştır. ama hiç önemli degildir şu anda hersey güllük, gülistanlıktır birbirimize her türlü destegi yapıp sıfır sikayet ve kavga modundayızdır. her derdimi veya mutlu olayımı ilk onla paylasırım bir iki günde bir telefonda konusur ve haftada bir de gorusmeye calısırız. en komik anlarımız anne ve babamızı cekisitirdigimiz anlarımızdır.

ha bu arada kardesimin iki kizi vardır ki onlar dunyada acık ara en cok sevdigim varliklardır. kardesimle ikiz olmamızdanmıdır nedir onları sadece yegenlerim olmaktan öte bir sekilde degerlendiririm.

No comments: